Cine suntem? / Echilibru Global

Modernizarea rețelelor de transport

Vrem modernizarea transportului feroviar, atât ca opțiune ecologică alternativă transportului rutier, dar și pentru a crește mobilitatea cetățenilor și a scoate din izolare socio-economică zonele subdezvoltate alte țării. O rețea modernă și eficientă de trenuri va reduce poluarea cauzată de mijloacele de transport, dar și timpul petrecut în trafic.

De asemenea, ne propunem să susținem tranziția spre autoturisme electrice prin eliminarea TVA-ului pentru folosirea infrastructurii urbane de reîncărcare. Nu în ultimul rând, ne dorim amenajarea pistelor de bicicliști în zonele urbane, dar și dezvoltarea unui sistem de transport intermodal prin facilitarea tranzitului de la un mod de transportare la altul.

5+1 provocări

Volt a definit 5+1 provocări fundamentale pe care vrea să le promoveze în fiecare țară europeană. Primele 5 vor fi cele adaptate la fiecare program național astfel încât să corespundă realităților locale, iar acea +1 – propunerea noastră pentru reforma și consolidarea UE – va fi una și aceeași pentru toate programele naționale.

Volt dorește astfel să mențină o unitate de viziune între filiale sale naționale. Avem provocări comune, și trebuie să lucrăm împreună pentru a le soluționa cât mai eficient.

Citește aici programul politic Volt Europa
 • 1

  Statul Inteligent

  Vrem să construim un stat care lucrează inteligent în folosul cetățenilor săi.

 • 2

  Renașterea Economică

  Vrem să construim o economie deschisă, care lucrează în beneficiul comunității și în armonie cu mediul înconjurător.

 • 3

  Echitatea Socială

  Vrem să construim o societate în care toți cetățenii să aibă dreptul de a-și trăi viața așa cum doresc, într-un mediu liber și respectuos față de diversitatea umană.

 • 4

  Echilibrul Global

  Vrem o Uniune Europeană puternică și o ordine internațională echitabilă, bazată pe democrație, respect reciproc, și drepturile omului.

 • 5

  Cetățeni Puternici

  Vrem un spațiu democratic robust, în care fiecare cetățean are posibilitatea de a se implica activ în procesul politic.

 • +1

  Reforma UE

  Aspirăm la o Uniune Europeană mai democratică și unită, într-o structură federală bazată pe principiul de subsidiaritate și echilibru al puterilor.