Cine suntem? / Echilibru Global

Îmbunătățirea biodiversității

Printr-o agricultură organică care se concentrează pe rotația culturilor, reducerea utilizării îngrășămintelor și reducerea utilizării pesticidelor chimice, ne propunem să protejăm biodiversitatea de monoculturi intensive, exploatare și poluare. De asemenea, considerăm necesară implementarea măsurilor de stocare a apei din perioadele cu exces de umiditate, realizarea de acumulări temporare, restaurarea galeriilor de luncă și a zonelor umede, precum și regândirea sistemelor de desecare din zonele de câmpie pentru a diminua impactul secetelor anuale.

Nu în ultimul rând, susținem protejarea rezervațiilor naturale prin identificarea speciilor pe cale de dispariție și asigurarea unui trend pozitiv de dezvoltare pentru cel puțin 30 % dintre aceste habitate, cât și dezvoltarea turismului ecologic în aceste zone bazat pe transport sustenabil, puncte de observare a naturii și educarea turiștilor în eforturile de conservare.

5+1 provocări

Volt a definit 5+1 provocări fundamentale pe care vrea să le promoveze în fiecare țară europeană. Primele 5 vor fi cele adaptate la fiecare program național astfel încât să corespundă realităților locale, iar acea +1 – propunerea noastră pentru reforma și consolidarea UE – va fi una și aceeași pentru toate programele naționale.

Volt dorește astfel să mențină o unitate de viziune între filiale sale naționale. Avem provocări comune, și trebuie să lucrăm împreună pentru a le soluționa cât mai eficient.

Citește aici programul politic Volt Europa
 • 1

  Statul Inteligent

  Vrem să construim un stat care lucrează inteligent în folosul cetățenilor săi.

 • 2

  Renașterea Economică

  Vrem să construim o economie deschisă, care lucrează în beneficiul comunității și în armonie cu mediul înconjurător.

 • 3

  Echitatea Socială

  Vrem să construim o societate în care toți cetățenii să aibă dreptul de a-și trăi viața așa cum doresc, într-un mediu liber și respectuos față de diversitatea umană.

 • 4

  Echilibrul Global

  Vrem o Uniune Europeană puternică și o ordine internațională echitabilă, bazată pe democrație, respect reciproc, și drepturile omului.

 • 5

  Cetățeni Puternici

  Vrem un spațiu democratic robust, în care fiecare cetățean are posibilitatea de a se implica activ în procesul politic.

 • +1

  Reforma UE

  Aspirăm la o Uniune Europeană mai democratică și unită, într-o structură federală bazată pe principiul de subsidiaritate și echilibru al puterilor.