Despre ce nu vorbim în reducerea deficitului bugetar: Giganții fără profit
În timp ce guvernul taxează micile întreprinderi, marile companii evită impozitarea.
O economie deschisă și dinamică este motorul progresului și prosperității. Considerăm că statul trebuie să asigure un spațiu transparent și predictibil pentru creșterea competitivității și dezvoltarea mediului de afaceri. Aceste obiective pot fi realizate prin creșterea investițiilor private, debirocratizare, digitalizare, invesții în infrastructură, inovație și tehnologii. Considerăm esențial ca dezvoltarea economică să asigure o distribuție echitabilă a beneficiilor și responsabilităților generate din activități economice. În același timp, considerăm esențial ca activitățile economice să fie realizate în cadrul unei economii circulare și sustenabile care asigură o producție ecologică, prin creșterea investițiilor și fluxurilor financiare către priorități de dezvoltare durabilă.
Volt a definit 5+1 provocări fundamentale pe care vrea să le promoveze în fiecare țară europeană. Primele 5 vor fi cele adaptate la fiecare program național astfel încât să corespundă realităților locale, iar acea +1 – propunerea noastră pentru reforma și consolidarea UE – va fi una și aceeași pentru toate programele naționale.
Volt dorește astfel să mențină o unitate de viziune între filiale sale naționale. Avem provocări comune, și trebuie să lucrăm împreună pentru a le soluționa cât mai eficient.
Vrem să construim un stat care lucrează inteligent în folosul cetățenilor săi.
Vrem să construim o economie deschisă, care lucrează în beneficiul comunității și în armonie cu mediul înconjurător.
Vrem să construim o societate în care toți cetățenii să aibă dreptul de a-și trăi viața așa cum doresc, într-un mediu liber și respectuos față de diversitatea umană.
Vrem o Uniune Europeană puternică și o ordine internațională echitabilă, bazată pe democrație, respect reciproc, și drepturile omului.
Vrem un spațiu democratic robust, în care fiecare cetățean are posibilitatea de a se implica activ în procesul politic.
Aspirăm la o Uniune Europeană mai democratică și unită, într-o structură federală bazată pe principiul de subsidiaritate și echilibru al puterilor.