Politica de confidențialitate

Nota de Informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal de către Partidul Volt România

Partidul Volt România are calitatea de operator de date cu caracter personal în ceea ce privește prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în sensul Regulamentului UE nr. 679/2016 și al Legii nr. 190/2018. Toate datele cu caracter personal pe care le prelucrăm sunt cele pe care ni le furnizați dumneavoastră și vor fi utilizate conform legislației în vigoare.

Partidul Volt România este asociat cu organizația pan-europeană Volt Europa, al cărei scop este crearea unui partid pan-european. Parte din infrastructura noastră digitală este folosită în comun cu Volt Europa, și prin urmare, datele dumneavoastră personală pot fi prelucrate și de către Volt Europa. Găsiți aici mai multe informații despre politica de confidențialitate Volt Europa.

Partidul Volt România se angajează să respecte drepturile și libertățile persoanelor fizice, si se angajează să protejeze confidențialitatea cu privire la toate datele cu caracter personal pe care le prelucram în scopul realizării obiectivelor noastre.

Ce date colectăm?

De la vizitatorii acestui site colectăm doar date anonime despre utilizare, care ne ajută să monitorizăm performanța site-ului. Găsiți mai multe detalii aici.

Dacă doriță să deveniți membru, susținător, sau voluntar Volt, dacă semnați una dintre petițiile noastre, sau vă înscrii la un eveniment, vă vom colecta datele de contact pentru a putea rămâne în contact. Aceste date vor fi stocate pe servere administrate de Volt Europa. Toate măsurile legale, tehnice, și organizatorice sunt luate pentru a asigura securitatea acestor date.

Pentru membri și donatori suntem obligați de legislația în vigoare să păstrăm și o copie după buletin. Această informație ne poate fi cerută de către Autoritatea Electorală Permanentă, și prin urmare o vom păstra cel puțin 2 ani, dar cel mult 3 ani, de la realizarea donației sau încetarea calității de membru.

Pentru exercitarea drepturilor privind datele dumneavoastrã cu caracter personal, pentru accesarea, corectarea sau ștergerea datelor, vã rugãm sã ne scrieți la adresa [email protected]. În ceea ce privește ștergerea datelor, o putem face doar cât timp nu ne sunt necesare pentru îndeplinirea unor obligații legale.

Activitatea partidului politic este considerată de lege ca fiind o activitate de interes public și, prin urmare, ni se permite să prelucrăm date cu caracter personal în măsura în care sunt necesare în scopurile activității noastre in domeniul politic fără consimțământul expres al persoanei vizate, dar cu condiția să se prevadă garanțiile corespunzătoare, conform prevederilor art. 9 din Legea nr. 190/2018. Aderarea la obiectivele partidului prin completarea și semnarea cererii și a formularului de înscriere reprezintă angajamentul aplicantului de a participa în mod activ la activitatea organizației, iar prelucrarea informațiilor furnizate liber se va face în acord cu obiectivele partidului.

Cine are acces la datele mele?

Datele dumneavoastră personale vor fi accesate exclusiv în scopul realizării obiectivelor Partidului Volt România, sau în scopul îndeplinirii obligațiilor noastre legale. Datele vor fi procesate exclusiv de către membri sau angajați ai Partidului Volt România anume delegați pentru operațiuni cu date personale.

Datele dumneavoastră nu vor fi niciodată transferate unor părți terțe neautorizate sau în afara Uniunii Europene.

Pentru orice probleme, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]. Vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

În cazul oricăror probleme, vã puteți adresa Autoritãții Naționale de Supraveghere a Prelucrãrii Datelor cu Caracter Personal folosind urmatoarele date de contact:

[email protected]

+40 318.059.211 / +40 318.059.212 

Bd. G-ral Gheorghe Magheru nr 28-30, Sector 1, București, cod 010336, Romania