Școala de vară Volt România

Volt România a organizat prima sa școală de vară, cu tema principală "Valori", la Cislău, lângă Buzău.

14 aug. 2024

Prima ediție a școlii de vară a Partidului Volt România a fost o lecție despre coeziune, implicare și, mai ales, valori! A fost o foarte bună ocazie de a învăța mai multe despre politică, dar și de a strânge legăturile între membri. Fiind așa dispersați prin țară, ne este greu să ne adunăm fizic, dar școala de vară a fost ocazia perfectă.

Distracție și conferințe, dans și incursiuni îndrăznețe în viitor: pentru un week-end, volterii din România s-au cunoscut, au construit relații și au făcut planuri pentru examenele politice din această toamnă. Avem ambiția de a construi pe reușitele de la alegerile locale, și de a ne face cunoscuți și la nivel național.

Le mulțumim pentru mesaje copreședintei Volt Europa, Francesca Romana D’Antuono, și trezorierului Volt Europa, Cristophe Quirynen. Ei ne-au încurajat să continuăm munca politică pentru un viitor pan-european, prosper, și blând față de oameni. Sprijinul vostru ne motivează, și ne demonstrează principalul motiv pentru care Volt este diferit față de celălalte partide - avem o structură cu adevărat pan-europeană.

Lectorii care ne-au împărtășit din cunoștințele și experiența lor au fost Ana Măiță, Sandu Cuturela, Petru Saca, Liviu Adam, Cătălina Sava-Mihălcescu, Daniel Olteanu. Le mulțumim mult pentru prezență și implicare. Ei ne-au împărtășit din bogata lor experiență, pe teme variate precum: procesul legislativ, ideologie social-liberală, economie, infrastructură, și comunicare politică. Lecțiile lor ne vor fi foarte utile în campania care urmează.

Îi mulțumim pe această cale și lui Valentin Sava, Secretarul General al Volt România, care a avut inițiativa acestei școli de vară, și a fost principalul său organizator. Acest eveniment nu s-ar fi întâmplat fără implicarea sa.

În sumar, experiența a fost apreciată de toți cei prezenți, și suntem dornici să o repetăm. Anul acesta campania pentru parlamentare ne va consuma toată energia, dar pentru 2025 ne dorim să avem cel puțin 2 ediții diferite, astfel încât să poată participa cât mai mulți membri.