Volt România la primul examen electoral!

Alegerile locale din 2024 reprezintă primul examen electoral al Partidului Volt România, din care am ieșit mai puternici!

11 iun. 2024

Partidul Volt România a participat pentru prima oară la un scrutin în iunie 2024. A fost un examen cu multe emoții pentru noi - suntem un partid de tineri, și pentru marea majoritate a membrilor a fost prima experiență cu sistemul electoral.

A fost dificil, ne-am lovit de multe obstacole birocratice, precum și de lipsa de fonduri, comparativ cu marile partide. Am avut în schimb mult entuziasm și energie tinerească, precum și candidați dornici să aducă o schimbare în comuna lor. Entuziasmul lor a fost contagios, și a fost o plăcere să facem campanie alături de ei. Vrem să le mulțumim și pe această cale tuturor voluntarilor noștri care ne-au acompaniat la evenimente. Au fost zile lungi, dar efortul vostru a dat roade frumoase! Am reușit să vorbim cu mulți oameni, atât la strângerea de semnături, cât și în timpul campaniei. Am găsit o dorință de mai bine, și o speranță că se poate, și suntem hotărâți să vă demonstrăm că da, se poate și politică în interesul cetățenilor.

Încrederea voastră ne onorează și ne obligă! Vă mulțumim! Cei nouă consilieri locali Volt proaspăt aleși vor reprezenta interesele cetățenilor cu onestitate și transparență. Daniela, Marian, Romeo, Caius - felicitări vouă și echipelor voastre pentru efortul depus și pentru o campanie dusă la firul ierbii, cu bugete infime dar cu obiective solide! Cu voi a început schimbarea din inima României!

Suntem mai hotărâți ca niciodată să continuăm pe acest drum, să construim un partid progresist în România. Un partid care luptă pentru cetățeni și comunități, nu pentru interese personale. Progresul înseamnă nu doar mari teme politice, ci și muncă la firul ierbii, în toate comunele țării.

Suntem cu atât mai bucuroși că am reușit să aducem acest optimism în zonele rurale. Din păcate, comunele noastre sunt ignorate de autoritățile "de la centru", care mult prea des se uită doar la nevoile marilor aglomerări urbane.