Volt Rainbow

Vrem liniște în zonele rezidențiale din București

Conform Eurostat, București este capitala din Uniunea Europeană cu cei mai nemulțumiți locuitori în ce priveste nivelul de zgomot din oraș. În urma unei anchete efectuate de către Funky Citizens și documentată în Buletin de București, 394 de străzi depășesc nivelul maxim de zgomot admis în timpul zilei iar peste 500 în timpul nopții. Câte din aceste străzi sunt mai liniștite astăzi față de momentul realizării acelei anchete? Greu de spus.

Primăria Capitalei are în acest moment un Sistem de Monitorizare a Zgomotului Urban cu 15 stații instalate în toate sectoarele Bucureștiului însa datele înregistrate de acest sistem rămân un mister.

Pentru că ținem la sănătatea mintală a noastră, a locuitorilor Bucureștiului, cerem Primăriei Capitalei implementarea urmatoarelor măsuri in vederea diminuarii zgomotului urban:

  1. Publicarea datelor din Sistemul de Monitorizare a Zgomotului Urban pe o hartă interactivă în care informațiile să fie disponibile in timp real

  2. Dotarea Poliției Locale a Municipiului București cu camere tip action camera si aparate decibelmetru prin care să poata constata sursa zgomotului și să aplice sancțiuni

  3. Publicarea unui raport lunar cu numărul de sesizări înregistrate, sancțiuni acordate și reclamații nesoluționate

Dacă și tu îți dorești să trăiești într-un București mai liniștit, ajută-ne cu semnarea acestei petiții iar noi vom face toate demersurile posibile pentru a avea aceste cerințe implementate.