Vrem amenda maximă pentru defrișări

Vrem amenda maximă pentru defrișări

Primăria Capitalei menține prețul amenzii aferente tărierilor ilegale de copaci la un prag setat în 2009, care încă de pe atunci era foarte mic.
Astăzi, tăierea ilegala a unui arbore se sancționează cu amendă între 50 și 100 de lei pentru persoanele fizice, care dacă este plătită în 15 zile ajunge să fie redusă la jumătate, adică 25 - 50 de lei.
Deoarece tăierea efectivă este realizată de către un om, mare parte din amenzile date au fost destinate persoanelor fizice, nu angajatorilor acestora.

În ultimii doi ani, în București, sute de copaci au fost tăiați ilegal. Autoritățile au continuat să aplice ocazional aceste amenzi însă s-au dovedit a fi infime și insuficente pentru a preveni viitoare tăieri.
În unule cazuri, cei responsabili de defrișări chiar au ridiculizat sumele primite ca amendă.

Din fericire, în Consiliul Municipal există și oameni de bine care au încercat să rezolve această problemă, fiind depus un proiect de HCGMB în anul 2022 pentru măririrea amenzilor. Însă se pare că partidele care formează majoritatea în Consiliul Municipal sunt mai interesate de susținerea mafiei imobiliare decât de menținerea calității aerului pe care votanții lor îl respiră.

De mai bine de un an, acest proiect nu a fost niciodată inclus pe ordinea de zi a Consiliului Municipal.
Singura soluție pe care noi, Volt România, o vedem în acest moment este depunerea de către cetățeni a unor petiții către Primăria Capitalei prin care să ceară mărirea acestor amenzi.

Noi, în calitate de locuitori ai Bucureștiului am trimis deja o petiție în acest sens și îți punem la dispoziție modelul trimis de noi, pe care îl poti descărca de mai jos.
Tot ce trebuie să faci este să completezi și să semnezi olograf petiția, după care poți opta pentru una din cele două opțiuni de depunere:

1. o trimiți pe adresa de email a registraturii Primăriei Capitalei la adresa [email protected]
2. o depui fizic la registratură, având și cartea de identitate cu tine. Programul este LUNI, MARTI, JOI, VINERI – 8.30 – 16.30 și MIERCURI – 8.30- 18.30. Registratura se afla peste drum de Primăria Capitalei, lângă parcul Cișmigiu, la adresa Bulevardul Regina Elisabeta nr. 42, sector 5

Completează petiția și fii vocea schimbării!